duminică, 6 februarie 2011

De vanzare PMP Cowon S9 16 GB

Share



Produs: PMP Cowon S9 16 GB
Stare: functioneaza ireprosabil, geam display spart intr-un colt, touchscreen functional 100%
Pachet:
- player Cowon S9 16 GB, negru;
- cablu USB 2.0;
- Manual CD;
- Quick Start Guide;
- cutie originala.

Pret: 375 Ron, negociabil
Alte detalii: Predare personala in Focsani, fara garantie


In plus il vand impreuna cu:
- cablu original Line-in;
- cablu original TV-out;
- husa originala piele;




Asa este, vand un superb portable media player, mai exact Cowon S9 16 GB, care dispune de un remarcabil display AMOLED de ultima generatie, de 3.3 inch cu 16 milioane de culori, si care suporta o uimitoare rezolutie de 480×272. Acest media player mai are conectivitate si streaming Bluetooth, un proccesor 500MHz dual-core, functie de reportofon, radio FM, TV out, G-senzor accelerometru si suport pentru formaturile AVI, Xvid, WMV, WMA, FLAC, OGG, WAV, APE, JPG si TXT.


Chiar daca Apple a devenit pentru multi sinonim cu player-ul MP3 portabil, asta nu inseamna ca nu mai exista companii capabile sa ofere produse deosebite. Una dintre acestea este Cowon. S9 este mai mult decat un banal player MP3, fiind ceea ce se numeste civilizat PMP (portable multimedia player) si popular MP4 player. Produsul face parte, atat prin pret cat si prin facilitati, din gama superioara Cowon.

Constructie si dotari
Partea convexa posterioara este fabricata din plastic negru cu o granulatie fina, adapostind microfonul si butonul de reset. Marginile laterale sunt produse din plastic dur acoperit cu pulbere metalica, in timp ce partea frontala este fabricata din plastic transparent lucios. Muchia superioara ofera butoanele de control pentru volum si cele pentru saltul in playlist. Cele din urma, daca sunt apasate, ofera alternativ functiile fast forward/rewind. Central, este amplasat un buton mic proeminent care ofera functia de play/pause sau, daca este apasat mai mult, revenirea la meniul principal, o functie utila in caz ca aplicatia rulata se blocheaza. Partea inferioara adaposteste conectorul audio jack de 3.5mm, butonul de pornire si blocare a player-ului si conectorul principal. Stocarea este de tip Flash, viteza la copiere pe player fiind buna, circa 5.8MB/s.

Creme a la creme
In afara calitatii audio, care este absolut uluitoare, atuurile lui S9 sunt sistemul de operare, accelerometrul si ecranul. De tip AMOLED, ecranul de 3.3 inchi are o rezolutie de 480×272, raport 16:9 si o adancime de 16 milioane de culori. Imaginea este exceptional de clara, culorile sunt vii, iar raspunsul (care afecteaza redarea video la alte produse similare) este ireprosabil. Acest ecran este un touchscreen capacitiv, ceea ce inseamna ca va putea fi controlat doar cu degetul. Atat rezolutia cat si raspunsul matricii senzitive sunt foarte bune, permitand controlul sigur al elementelor active precum butonul circular de tuning FM, sliderele de zoom sau scrollul liber. Accelerometrul este folosit in cadrul playerelor video si audio si a galeriei de imagini, orientarea fiind in general rapida (mai putin de o secunda). Ultimul, dar nu si cel din urma, este sistemul de operare. Interfata acestuia este bazata pe Flash si permite utilizatorilor customizarea dupa dorinta, fie prin descarcarea unor teme noi de interfata, fie prin construirea propriei interfete cu ajutorul COWON S9 UCI Toolkit. Elementele active sunt amplasate logic si sunt explicite, senzatia generala fiind una de coerenta. Feedback-ul acesteia este atat auditiv, cat si vizual. Mai mult, aceasta interfata a capatat imbunatatiri semnificative odata cu noul firmware 2.41: widget-uri multiscreen, noi efecte sonore, notepad, jocul flash 'Hunter', functie de corectie video, functie imagini de fundal, etc.



Calitatea audio
Pot afirma ca S9 este cel mai bun player portabil utilizat pana acum. Avand 29mW per canal, Cowon S9 e capabil sa 'urle' suficient de tare incat sa te doara urechile. Cei care insa au auzit de ReplayGain vor constata ca volumul maxim este suficient de puternic pentru a asigura o auditie buna si in conditii mai putin favorabile, cum ar fi metroul, fara sa faca insa abuz de decibeli. Comparat cu alte echipamente de gen, care au sub 20mW, si in conformitate cu regula de aur “daca nu auzi vocea celui aflat la 1 metru in fata ta inseamna ca nivelul sonor este prea sus”, pot afirma ca puterea este optima. Sunetul redat estet amplu si puternic, mediile au fost redate clar, iar bassul nu a sunat ca o masina de facut zgomote. Modulele de prelucrare a sunetului se ascund in menul JetEffect 3.0. Egalizatorul grafic ofera 5 slidere de control, fiecare permitand alegerea, in afara implicitei puteri, atat a frecventei de baza cat si a largimii plajei de frecvente adiacente modificate, ceea ce permite o reglare mai fina a sunetului. Mult mai interesanta este insa tehnologia BBE+. Licentiata de la BBE Sound, acest modul DSP permite procesarea sunetului pentru a readuce, pe baza unor algoritmi de estimare inteligenta, armonicilor pierdute prin compresie si clipping. Cei care folosesc produse Creative cunosc probabil modulul Crystalizer, insa diferenta dintre acesta si BBE+ este mare. Indiferent cat de mult am agresat nivelul de procesare, nu am intalnit senzatia de “artificial” indusa de primul. In afara de procesarea reglabila de care am vorbit, Cowon mai ofera alte trei tehnologii BBE: Mach3Bass, 3D Surround si MP Enhancer. In final, meniul STE ofera o un modul Stereo Enhance, care este de-a dreptul incantator. Toate aceste tipuri de procesare sunt combinate intr-o lista lunga de preseturi. Interfata player-ului audio ofera acces la toate facilitatile aplicatiei din unul, cel mult doua apasari de ecran. In partea superioara este butonul care deschide la libraria media, aceasta oferind si accesul la piesele alese ca favorite si la un interesant sistem de bookmarks. Acesta va memora nu doar piesa ci si timpul, putandu-se sari astfel direct la o secventa anume. Partea centrala este dedicata afisarii tagurilor (Unicode included) si a copertei albumului, iar butoanele de control sunt asezate in partea inferioara. Butonul “flip” face trecerea catre meniul secundar (EQ, repeat, favorite). Butonul lateral Quicklist permite trecerea rapida la o piesa sau un album al aceluiasi autor. Playerul suporta si modul landscape, in care nu mai este prezenta alta metoda de control in afara barei de derulare si a sliderului de zoom, dar in care piesele din lista de redare sunt afisate sub forma unui album. Nimic in plus de spus, doar ca este suportata redarea gapless playback si conectarea unor casti Bluetooth cu profil A2DP. Remarcabil este faptul ca Cowon S9 poate reda sunetul wireless in sistemele de boxe care accepta tehnologia Bluetooth.


Redarea video
Conform Cowon, formatele video suportate sunt XviD, DivX si WMV, rezolutia recomandata fiind de 480×272. In plus, desi Cowon specifica doar suportul pentru subtitrarile SMI, sunt redate foarte bine si mult mai des intalnite SRT si SUB. Faptul ca poti vedea, fara a mai trece prin recomprimari este un avantaj indiscutabil fata de toate celelalte PMP-uri de pe piata. Player-ul video efectiv este simplu. Acesta afiseaza butoanele de control (in partea inferioara a interfetei), informatiile legate de fisierul video redat si, evident, filmul. Vizualizarea full-screen se face prin rotirea ecranului, mod care afiseaza si barele avansate de control, care permit si salvarea filmului in lista de favorite, redarea intre doua punct definite de user si salvarea capturilor de ecran. Si aici este oferit meniul lateral Quicklist de care am amintit in descrierea playerului audio. Imaginea este exceptionala si cursiva, dand senzatiea de viu, de real. Este interesanta optiunea (butonul din extrema dreapta) care permite scanarea automata a filmului si crearea unor puncte cheie, prin intermediu carora se poate sari mai repede prin film.


Image viewer
Galeria de imagini este simpla si functionala, oferind icoane mari pentru navigarea prin directoare si thumbnailuri clare. Cei care au probleme cu vederea pot apela la sliderul de zoom pentru a mari infomatia afisata. Cowon nu specifica limite maxime pentru fisiere, cu exceptia formatului JPEG progresiv. Am incarcat poze cu rezolutii mari (4096×4096px) si nu am avut nici o problema cu incarcarea, marirea si micsorarea sau panningul.

Radio FM
Cea de-a patra componenta de baza a unui player portabil este modulul FM. Interfata acestuia este aratoasa, oferind un slider care permite acordul fin sau cautarea rapida prin frecvente (banda suportata 87.50 – 108). Calitatea este remarcabila, la majoritatea canalelor receptia este perfecta.

Alte functii:
- un player Flash grozav, care este dedicat rularii de aplicatii si jocuri, fapt ce deschide perspective nelimitate.
- un reader pentru documente care accepta doar formatul TXT, dar care suporta Unicode si permite o lectura placuta.
- un modul de inregistrare simplu si la obiect. - un calculator clasic.

Concluzii:
Cowon S9 este unul dintre acele putine produse care reusesc sa impresioneze cu adevarat. Concurentul iPod Touch este, intr-adevar, un produs foarte bun si complex, insa cei care doresc o calitate audio mai buna, un playback video superior insotit de subtitrari, un OS customizabil si o libertate mai mare (no iTunes!) pot alege fara sa clipeasca S9.

Pe scurt:
Cowon S9 are un aspect elegant, calitate audio exceptionala, interfata simpla, rapida si usor de particularizat, redare video de buna calitate, suport subtitrari, nu necesita aplicatii de sincronizare sau conversie, autonomie foarte mare.

M-am inspirat pentru aceasta prezentare de aici. Multumiri autorului.


Detalii suplimentare gasiti pe pagina producatorului, in limba engleza:
- prezentare generala;
- caracteristici;
- design;
- interfata;
- specificatii tehnice.

Premii si distinctii internationale


Playerul este upgradat la cea mai recenta versiune de software disponibila pe site-ul producatorului, adica 2.53.

Stare actuala


Cei interesati pot posta comentarii in acest sens sau ma pot contacta pe Yahoo Messenger, ID: danyrolux.

8 comentarii:

Anonim spunea...

sunt interesat
depinde de cum arata in realitate si de pret
ce autonomie are pentru redare muzica?
multumesc
ID: bogdanatanasoaie pe Y!Mess

Anonim spunea...

salut
daca nu l-ai dat astept un semn pe 0742480543

danyrolux on 1 februarie 2012 la 06:53 spunea...

nu l-am dat, asadar ma poti contacta la 0722563120. ;)

Anonim spunea...

update pret?

danyrolux on 29 februarie 2012 la 04:31 spunea...

e actual...

Anonim spunea...

300 RON 0788366184

Luca Alin on 21 mai 2012 la 13:04 spunea...

Il mai ai?

danyrolux on 4 iunie 2012 la 21:59 spunea...

da

Trimiteți un comentariu

 

Vand din casa / Vanzari in Focsani Copyright © 2011 danyrolux Sponsored by Evenimente Focsani